*** Wist u dat de Vizsla Korthaar een "Jachthond" is en wij met het fokken beogen zijn jachteigenschappen te behouden cq te verbeteren ! *** Onze Vizsla Kortharen bezitten allen zeer veel temperament en een enorme “Jachtpassie” en willen daarom dolgraag met en voor hun baas werken ***
Degene die op zoek zijn naar een Vizsla Korthaar pup, gelieve onderstaand eerst te willen lezen !

Beste bezoeker,

Fijn dat u onze website bezoekt.

Begin februari 2021 hadden we een nestje met 9 pups.


Zoals een goed fokker betaamt, waren deze 9 pups middels een wachtlijst, al lang van tevoren toegezegd aan serieuze liefhebbers.

Wanneer er een volgend nest gaat komen is voorlopig onduidelijk en derhalve leggen we voorlopig geen wachtlijst met kopers aan.
Als wij pups verwachten zullen we dat tijdig kenbaar maken via deze website en zullen dan de wachtlijst pas gaan opstarten.

Hopelijk begrip voor dit bericht omdat wij in al die jaren nog steeds geen fokkers zijn in de geest van meerdere nesten per jaar van Vizsla Korthaar en/of Vizsla Draadhaar en/of andere jachthondenrassen.

met vriendelijke groet,
Hanny en Max Verhoeven
Vizsla Korthaar Kennel “van de Verre Hoeve” sinds 1978


Middels een eenvoudige website beogen wij onze Vizsla Korthaar kennel genaamd "van de Verre Hoeve" onder uw aandacht te brengen.

U treft in het "Hoofdmenu" een bescheiden aantal links aan, namelijk Introductie, Wetenswaardigheden, Fotoalbum en Links.

Geen lange verhalen op onze website over behaalde resultaten van onze Vizsla’s en hun nakomelingen. Ook treft u geen dagboek aan of een gastenboek op deze website. Wij hebben ons onder onze kennelnaam ook niet aangemeld op een social media als b.v. Facebook, Twitter enz.
Wij hebben daar allen geen tijd voor en zijn liever bezig met onze vizsla’s. Wel hebben wij via Whatsapp een hele leuke uitwisseling per groep van elk gefokt nest.
Ons credo is “gewoon zijn en gewoon doen”. Dagelijks zijn wij bezig met het verzorgen, uitlaten, en trainen van onze eigen Vizsla's of Vizsla’s van derden. Regelmatig deelnemen aan jachthondenwedstrijden en shows en het inzetten van onze Vizsla’s tijdens het jachtseizoen in de praktische jacht, dat in totaal is onze passie.

Ook voor gerichte gehoorzaamheidstraining alsmede jachttraining voor alle jachthondenrassen zijn wij beschikbaar. Enige expertise ontbreekt hier uiteraard niet in met ruim 45 jaar Vizsla ervaring.

Daarnaast fokken wij ongeveer jaarlijks een nestje. Dit alles schept ons na ruim 45 jaar Vizsla-bezitters te zijn, nog steeds voldoening.

Middels een korte uitleg op deze site maken wij onze kennis en kunde dus kenbaar.

In 1974 is de liefde voor Vizsla Korthaar ontstaan wat verzegeld is in 1978 door registratie van onze kennel bij de Raad van Beheer op Kynologisch Gebied in Nederland. Tot op heden hebben wij in al die jaren natuurlijk ontzettend veel ervaring opgedaan, waardoor wij als een van de weinige vizsla-bezitters in Nederland met recht mogen spreken kennis van zaken te hebben.

Aan referenties van tevreden eigenaren met één of meerdere "van de Verre Hoeve" Vizsla's ontbreekt het niet. Dit is middels mond tot mond reclame tot stand gekomen. 

Door de jaren heen hebben wij steeds voldoende aanvraag voor pups verkregen. Derhalve is gebleken dat onze pupafzet via bemiddeling van de rasvereniging niet noodzakelijk is.

Verder vinden wij belangrijk “persoonlijk contact” met de huidige en toekomstige eigenaren van onze Vizsla’s. Alléén communiceren via mailberichten verdient niet onze voorkeur.

Mocht u interesse hebben in een pup uit ons kenneltje, bezoek deze website dan regelmatig. Wij zullen ruim van tevoren melden wanneer wij een nestje pups verwachten. Heeft u dan interesse neem dan contact met ons op. Wij plaatsen u hierna op een wachtlijst en als het te dekken teefje drachtig is nemen wij met u contact op of u nog geïnteresseerd bent. Zo ja, dan nodigen wij u graag uit om kennis te maken met ons en met onze Vizsla’s. Aan u dan om te beoordelen of wij aan uw gestelde verwachting als fokker voldoen en aan ons om dan te beoordelen of een van de Verre Hoeve pups naar u toe mag.

Vizsla Korthaar Kennel "van de Verre Hoeve"
Max en Hanny Verhoeven