*** Wist u dat de Vizsla een "Jachthond" is en wij met het fokken beogen zijn jachteigenschappen te behouden cq te verbeteren ! *** Dat, naast de jachteigenschappen, de functionele lichaamsbouw van onze vizsla's niet verloren gaat blijkt uit het feit dat we ook regelmatig met een van onze vizsla's de Kampioensclubmatch in Nederland alsmede in Frankrijk hebben gewonnen. *** We fokken alleen als we genoeg serieuze kopers hebben gevonden die desnoods ook enige maanden willen wachten op een pup. *** De door ons gefokte vizsla's zijn allen zeer temperamentvol en bezitten een enorme jachtpassie en willen dolgraag met en voor hun baas werken. ***


Middels een eenvoudige website beogen wij onze Vizsla Korthaar kennel genaamd "van de Verre Hoeve" onder uw aandacht te brengen.

U treft in het "Hoofdmenu" een bescheiden aantal links aan, namelijk Introductie, Wetenswaardigheden, Fotoalbum en Links.

Geen lange verhalen op onze website over behaalde resultaten van onze Vizsla’s en hun nakomelingen. Ook treft u geen dagboek aan of een gastenboek. Wij hebben ons ook niet aangemeld op een social media als b.v. Facebook, Twitter enz.
Wij hebben daar allen geen tijd voor en zijn liever bezig met onze vizsla’s.
Ons credo is “gewoon zijn en gewoon doen”. Dagelijks zijn wij bezig met het verzorgen, uitlaten, en trainen van onze eigen Vizsla's of Vizsla’s van derden. Regelmatig deelnemen aan jachthondenwedstrijden en shows en het inzetten van onze Vizsla’s tijdens het jachtseizoen in de praktische jacht, dat in totaal is onze passie. Daarnaast fokken wij ongeveer jaarlijks een nestje. Dit alles schept ons na bijna 40 jaar Vizsla-bezitters te zijn, nog steeds voldoening.

Middels een korte uitleg op deze site maken wij onze kennis en kunde dus kenbaar.

In 1974 is de liefde voor Vizsla Korthaar ontstaan wat verzegeld is in 1978 door registratie van onze kennel bij de Raad van Beheer op Kynologisch Gebied in Nederland. Tot op heden hebben wij in al die jaren natuurlijk ontzettend veel ervaring opgedaan, waardoor wij als een van de weinige vizsla-bezitters in Nederland met recht mogen spreken kennis van zaken te hebben.

Aan referenties van tevreden eigenaren met één of meerdere "van de Verre Hoeve" Vizsla's ontbreekt het niet. Dit is middels mond tot mond reclame tot stand gekomen. 

Door de jaren heen hebben wij steeds voldoende aanvraag voor pups verkregen. Derhalve is gebleken dat onze pupafzet via bemiddeling van de rasvereniging niet noodzakelijk is.

Verder vinden wij belangrijk “persoonlijk contact” met de huidige en toekomstige eigenaren van onze Vizsla’s. Alléén communiceren via mailberichten verdient niet onze voorkeur.

Mocht u interesse hebben in een pup uit ons kenneltje, bezoek deze website dan regelmatig. Wij zullen ruim van tevoren melden wanneer wij een nestje pups verwachten. Heeft u dan interesse neem dan contact met ons op. Wij plaatsen u hierna op een wachtlijst en als het te dekken teefje drachtig is nemen wij met u contact op of u nog geïnteresseerd bent. Zo ja, dan nodigen wij u graag uit om kennis te maken met ons en met onze Vizsla’s. Aan u dan om te beoordelen of wij aan uw gestelde verwachting als fokker voldoen en aan ons om dan te beoordelen of een van de Verre Hoeve pups naar u toe mag.

Kennel "van de Verre Hoeve"
Max en Hanny Verhoeven