*** Wist u dat de Vizsla Korthaar een "Jachthond" is en wij met het fokken beogen zijn jachteigenschappen te behouden cq te verbeteren ! *** Onze Vizsla Kortharen bezitten allen zeer veel temperament en een enorme “Jachtpassie” en willen daarom dolgraag met en voor hun baas werken ***
     LEES EERST ONDERSTAAND BERICHT !

Beste bezoeker,

Fijn dat U interesse toont in ons hobbykenneltje.
Wij hadden het afgelopen voorjaar een nestje met pups, maar die waren ruim 1,5 jaar geleden allemaal al toegezegd.
Dit jaar verwachten wij verder geen pups meer. Als er een nest in 2021 zou komen hebben wij op voorhand al ruim voldoende kopers uit onze eigen Vizsla kennissenkring.
Wij zijn gelukkig nog goed gezond maar onze leeftijd begint ook mee te spelen. Dus we kijken even af en beslissen dan of er wederom nog een nestje in 2021 gaat komen .
Dit alles ook in de context van de huidige corona perikelen.
Derhalve nemen wij geen potentiële kopers meer aan . Het spijt ons om U dit te moeten antwoorden.

Ons advies is toch elders te gaan informeren, waarbij vermeld dat het wel ruim 2 jaar kan duren om aan een goed gefokte en gezonde Vizsla Korthaar pup te kunnen komen.

De vraag zowel in Nederland als in het buitenland naar Vizsla pups, zowel Korthaar als Draadhaar, is enorm groot.
Daarom wordt er momenteel veel gefokt, wat betekent:
 • Dat > er nu veelvuldig Vizsla’s met stamboom door de grotere vizsla-fokkers in Nederland en eigenlijk in geheel Europa gefokt worden.
  Zulke fokkers bezitten vaak naast de Vizsla ook andere hondenrassen en fokken daar ook mee.
 • Dat > er ook bij particulieren uit zg gelegenheidsnestjes, Vizsla-pups met stamboom maar vooral zonder stamboom via internet worden aangeboden .
 • Dat > ook zeer vele stamboomloze Vizsla-pups uit de fokschuren van Oost Europa massaal geïmporteerd worden door vooral Nederlandse en Belgische pup-handelaren ( grensstreek Brabant en Belgie). Lees in deze link het artikel hierover.
 • Dat > de ouderdieren van de Vizsla-pups uit gelegenheidsnestjes en van de geïmporteerde pups uit Oost Europa, geen officiële gezondheidsonderzoeken hebben ondergaan.
  Hierdoor zieke of zwakke pups die ook vaak nog niet de juiste pup-entingen en het juiste pup-voer hebben gehad. Laat staan dat ze correct worden gesocialiseerd !
 • Dat > door de grote vraag naar vizsla-pups absurde hoge pupprijzen worden gevraagd voor stamboomloze pups tussen de € 500 en € 1500, en voor pups met stamboom tussen de € 1500 en € 2500.
  Deze hoge verkoopbedragen staan echt niet in verhouding met de gemaakte kosten van de fokker voor het nestje. Het gaat hier dus meer om zelfverrijking van de fokker ten koste van zijn hond(en).
Derhalve adviseren wij U eerst de inhoud in deze link ook eens goed te lezen voordat u verder gaat zoeken naar een Vizsla Kort- of Draadhaar pup.

Dus koop niet klakkeloos, waar dan ook een Vizsla-pup omdat u die NU of binnen afzienbare tijd in uw bezit wil hebben.

Bovenstaande mededeling is door ons gedaan om:
 • de dagelijkse tientallen aanvragen niet meer persoonlijk hoeven te beantwoorden en
 • om aan te tonen dat wij na 45 jaar nog enorm zijn begaan met het jachthondenras Vizsla Korthaar.

met vriendelijke groet,
Vizsla Korthaar Kennel “van de Verre Hoeve”


Middels een eenvoudige website beogen wij onze Vizsla Korthaar kennel genaamd "van de Verre Hoeve" onder uw aandacht te brengen.

U treft in het "Hoofdmenu" een bescheiden aantal links aan, namelijk Introductie, Wetenswaardigheden, Fotoalbum en Links.

Geen lange verhalen op onze website over behaalde resultaten van onze Vizsla’s en hun nakomelingen. Ook treft u geen dagboek aan of een gastenboek op deze website. Wij hebben ons onder onze kennelnaam ook niet aangemeld op een social media als b.v. Facebook, Twitter enz.
Wij hebben daar allen geen tijd voor en zijn liever bezig met onze vizsla’s. Wel hebben wij via Whatsapp een hele leuke uitwisseling per groep van elk gefokt nest.
Ons credo is “gewoon zijn en gewoon doen”. Dagelijks zijn wij bezig met het verzorgen, uitlaten, en trainen van onze eigen Vizsla's of Vizsla’s van derden. Regelmatig deelnemen aan jachthondenwedstrijden en shows en het inzetten van onze Vizsla’s tijdens het jachtseizoen in de praktische jacht, dat in totaal is onze passie.

Ook voor gerichte gehoorzaamheidstraining alsmede jachttraining voor alle jachthondenrassen zijn wij beschikbaar. Enige expertise ontbreekt hier uiteraard niet in met ruim 45 jaar Vizsla ervaring.

Daarnaast fokken wij ongeveer jaarlijks een nestje. Dit alles schept ons na ruim 45 jaar Vizsla-bezitters te zijn, nog steeds voldoening.

Middels een korte uitleg op deze site maken wij onze kennis en kunde dus kenbaar.

In 1974 is de liefde voor Vizsla Korthaar ontstaan wat verzegeld is in 1978 door registratie van onze kennel bij de Raad van Beheer op Kynologisch Gebied in Nederland. Tot op heden hebben wij in al die jaren natuurlijk ontzettend veel ervaring opgedaan, waardoor wij als een van de weinige vizsla-bezitters in Nederland met recht mogen spreken kennis van zaken te hebben.

Aan referenties van tevreden eigenaren met één of meerdere "van de Verre Hoeve" Vizsla's ontbreekt het niet. Dit is middels mond tot mond reclame tot stand gekomen. 

Door de jaren heen hebben wij steeds voldoende aanvraag voor pups verkregen. Derhalve is gebleken dat onze pupafzet via bemiddeling van de rasvereniging niet noodzakelijk is.

Verder vinden wij belangrijk “persoonlijk contact” met de huidige en toekomstige eigenaren van onze Vizsla’s. Alléén communiceren via mailberichten verdient niet onze voorkeur.

Mocht u interesse hebben in een pup uit ons kenneltje, bezoek deze website dan regelmatig. Wij zullen ruim van tevoren melden wanneer wij een nestje pups verwachten. Heeft u dan interesse neem dan contact met ons op. Wij plaatsen u hierna op een wachtlijst en als het te dekken teefje drachtig is nemen wij met u contact op of u nog geïnteresseerd bent. Zo ja, dan nodigen wij u graag uit om kennis te maken met ons en met onze Vizsla’s. Aan u dan om te beoordelen of wij aan uw gestelde verwachting als fokker voldoen en aan ons om dan te beoordelen of een van de Verre Hoeve pups naar u toe mag.

Vizsla Korthaar Kennel "van de Verre Hoeve"
Max en Hanny Verhoeven